5-daagse instructeurscursus Balans & Coördinatie met Sam Turner

5-daagse instructeurscursus Balans & Coördinatie met Sam Turner

60   0   2   0   0   0
Kommentare (0)
Veranstalter bewerten
Kalender

Unterkategorie - Rund um Dein Tier

Tierart

Details

Adresse
Torhout, Flemish Region, Belgien, Torhout, Belgium

Datum

Datum
20 September, 2017
Start
9.00
Ende
16.00
Datum
24 September, 2017
Start
9.00
Ende
16.00

5-daagse instructeurscursus Balans & Coördinatie met Sam Turner

Voor het eerst in België! Vijfdaagse instructeurscursus Balans & Coördinatie met Sam Turner

Balans & Coördintie zal je meer inzicht geven in het lichaam van een hond en hoe je oefeningen kunt gebruiken om fitness en kracht te bevorderen naast mentale en fysieke conditie. Deze cursus biedt een combinatie van theorie en praktijk.

De theorie zal de oefeningen en de redenen waarom we deze oefeningen gebruiken bespreken. Wat is het effect op het lijf en waar moeten we op letten? Welk gangwerk hebben de voorkeur bij honden en welke willen we tijdens de trainingen zien? Welke materialen gebruiken we en waarom? Veiligheid en handling vaardigheden. Hoe coach je begeleiders om hun honden goed te sturen en begeleiden? We bekijken tevens de samenwerking met andere professionals zoals osteopaten en fysiotherpeuten. Wanneer stuur je klanten door en hoe stuur je ze door?

Het praktijkgedeelte bestaat uit het individueel werken met aanwezige honden voor de verschillende oefeningen. Gedurende deze sessies leer observeren, kijken en zien. Voor Balans & Coördinatietraining is het belangrijk dat je op een andere manier naar honden gaat kijken. Verder kijken dan lichaamstaal om te zien wat er gebeurt met de balans van het lichaam en de spierbewegingen. Hoe beweegt de hond en wat betekent het? Wat doet een oefening met de beweging van het lichaam en de spierspanning? Wanneer en hoe ga je de criteria voor een oefening verhogen? Wanneer ga je een bepaalde oefening zeker niet doen?

Oefeningen met de cavaletti’s, balanseieren- en kussen, motorische vaardigheden, pootplaatsing en plankenparcours komen uitgebreid aan bod.


Karte

Start/Ziel tauschen


Benutzer-Kommentare

Es gibt noch keine Benutzer-Kommentare.
Bitte registrieren Sie sich oder Sie sich ein, um einen Kommentar abzugeben.