Anatomi Work Shop fokus på Höfter med Erik Myrberg

Anatomi Work Shop fokus på Höfter med Erik Myrberg

77   0   2   0   0   0
Kommentare (0)
Veranstalter bewerten
Kalender

Unterkategorie - Rund um Sport

Details

Adresse
Shala Hala Yogastudio & Yogaskola, Boarpvägen 133, 269 91, Båstad, Sweden

Datum

Datum
26 November, 2017
Start
14.00
Ende
17.00

Anatomi Work Shop fokus på Höfter med Erik Myrberg

Anatomi Work Shop När: Söndag 26 november Klockan: 14.00 – 17.30 Var: Shala Hala i Boarp Pris: 500 kr Målgrupp: -Del av RYT200 -För dig som är utbildad lärare och vill har fortbilda dig (YACEP) (Boka dig på både klass och ws) -För dig som är passionerade för Yogaanatomi (Boka dig på både klass och ws)

-För dig som bara vill gå en klass med fokus på höfter boka dig bara på klassen 14.00 – 15.15 Pris: 180 kr OBS: Kurserbjudande/månadskort gäller EJ på denna. 10 kort gäller.

Ämne: Anatomi – Anusarans Princip nr 2 - Muskulära Energi - Fokus på bäcken och ryggrad. Lärare: Erik Myrberg, läkare och Anusara Inspired Yoga lärare från Göteborg.

Hur lär vi känna vår kropp? Hur får vi kontroll på vår kropp? Och hur lär vi oss att behärska och till och med bemästra yoga asanas (positioner)?

Yoga handlar om självkännedom och välmående. En bra start på att bygga upp självkännedomen är att hitta kontakt med vår egen kropp. I detta fall hitta kontakt med vår muskulatur. När vi hittar våra muskler kan vi ta kontroll över vår kropp. Vi får på det sättet en större förmåga att bygga upp varje yoga position och får en tydligare känsla för hur kroppen är placerad. Grundläggande ställningar kan bli utmanande och avancerade ställningar kan bli enkla.

Iyengaryoga, Alignmentorienterade, Biomekanisk Yoga och Anusarayoga, är yogaformer som hjälper oss att få kontroll på vår kropp. Denna typ av yoga ger särskild uppmärksamhet åt precision för den kroppsliga placeringen i varje enskild position. Denna kunskap skapar en större förstålse för hur kroppen förhåller sig till den specifika positionen och positionens förhållningsätt till din kropp. Vilket lär oss att utvecklas på mattan på ett ergonomisk korrekt sät och gör att du undviker skador under din yogautövning.

Inom denna yogaform använder man ofta redskap som tex band, klossar, väggar etc för att hjälpa att uppnå en ökad förståelse för positionen. Klassen och Work Shop kan innehålla att arbeta tillsammans.

Erik är certifierade Anusarainspirerade yogalärare. Erik har praktiserat yoga sedan tonåren, och undervisat sedan 2007. Han undervisar i anatomi på flera olika yogalärarutbildningar. Inom sin läkarprofession arbetar Erik med Reumatologi, ledsjukdomar och inflammation. Han undervisar också på flera medicinska utbildningar på Göteborgs Universitet, och svarar på frågor om yoga och medicinsk vetenskap på www.alltomyoga.se och www.yogobe.se. Tillsammans med fysikterapeuten Jacob Lidström producerar han podcasten Yogalärarna.

Erik har praktiserat japansk kampkonst och inspireras av koncentrationen och den målmedvetna teknikträningen i budon. Erik inspireras även av Jivamukti Yoga och studerar Embodied Flow. Erik undervisar regelbundet på HiYoga i Göteborg och på Yogaroom i Kungsbacka.

Erik brinner för fysisk yoga för själen, där det kroppsliga utövandet vävs samman med meditativ djup kroppsmedvetenhet. Erik undervisar med humor och värme. Tempot är ibland lite högre men ibland långsammare med noggrann och ergonomisk teknik, för att komma djupare in i upplevelsen.

För frågor maila laila@hallavara.nu BOKA på www.hallavara.nu

Ses med ökande förståelse på mattan Namasté /Laila


Karte

Start/Ziel tauschen


Benutzer-Kommentare

Es gibt noch keine Benutzer-Kommentare.
Bitte registrieren Sie sich oder Sie sich ein, um einen Kommentar abzugeben.