Buitenkook & BBQ cookout - Lingezegen streekfestival 2018

Buitenkook & BBQ cookout - Lingezegen streekfestival 2018

105   0   1   0   0   0
Kommentare (0)
Veranstalter bewerten
Kalender
Buitenkook & BBQ cookout - Lingezegen streekfestival 2018

Konzerte, Events, Partys, Medien, Kultur

Art des Events
Streetfood / BBQ

Details

Adresse
Park Bredelaar Breedlersestraat 7 Elst Netherlands

Datum

Datum
27 Mai, 2018
Start
10.00
Ende
17.00

Info und Kontakt

Veranstalter
Park Bredelaar

Buitenkook & BBQ cookout - Lingezegen streekfestival 2018

Op zondag 27 mei 2018 is het weer zover! Dan organiseren we van 12:00 tot 17:00 uur in Park Bredelaar het Lingezegen Streekfestival. Het streekfestival volgt de Streekmarkt op die we sinds 2016 in Park Bredelaar hebben georganiseerd.

In 2016 was de eerste editie van de streekmarkt tijdens de openingsdag van het park en hadden we ondanks het mindere weer toch nog 750 bezoekers. In 2017 mochten we door het mooie weer bijna 1000 bezoekers verwelkomen. Dit jaar werken we samen met Slow Food Rijnzoet en pakken we verder uit met meer marktkramen (circa 35) met streekproducten en lokale kunst, en meer ambachten en demonstraties.

CookOut - Buitenkook en BBQ Proeverij

Nieuw is dit jaar is de cook-out. Een CookOut is een samenkomst van buitenkokers waarbij wordt gekookt op openvuur en met stoere BBQ’s. Een jury bepaald welke buitenkoker het beste heeft gekookt. De opdracht voor de buitenkokers is om speciaal iets voor of met kinderen te kokkerellen.

Om 16:30 wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking. Naast de eer, en de zeer gewilde "Bredelaar buitenkook wisseltroffee", kunnen er mooie prijzen gewonnen worden. Iedere deelnemer krijgt in ieder geval een zak kokosbriketten van BAST en een 5kg zak houtskool van Liebfeuer. Voor de winnaar is er onder andere een 10kg zak houtskool van Liebfeuer.

Regels: -Ieder team maakt 2 gerechten, 1 voor kinderen en 1 vrij gerecht. -Vrije keuze van kooktechnieken, creativiteit wordt gewaardeerd. -Deelnemers dienen eigen materiaal mee te nemen. -Betaling dient vooraf te gebeuren, annulering is mogelijk tot 27 april. -Water en stroom zijn beschikbaar op aanvraag. -Geen plastic disposables. (wegwerpbordjes, bestek, etc.) -As en kolen kunnen na afloop worden gedeponeerd in een olievat op het terrein. -Er zal beoordeeld worden op de volgende 4 categorieën: - Creativiteit - Smaak - Hygiëne - Publieksomgang

Opbouwen en afbreken Buitenkokers kunnen tussen 8:00 en 10:00 uur met een auto/bus het park in rijden om hun plek te vinden en op te bouwen. Vanaf 10:00 uur moeten alle auto’s van de buitenkokers uit het park zijn. Aanhangers mogen wel in bij je plek staan. De auto’s kunnen daarna geparkeerd worden op het parkeerveld (P1) volg hiervoor de aanwijzingen van de vrijwilligers. Na sluiting van de streekmarkt om 17:00 uur mogen de auto’s weer het park in om alles op te halen. We gaan er vanuit dat u uw plek opgeruimd en netjes achter laat.

Stroom Indien u een stroom nodig heeft, dan moet u dit vooraf duidelijk kenbaar maken. Er zijn slechts enkele plekken met stroom beschikbaar. Bij twijfel over de beschikbaarheid van stroom, neem dan even contact op of stuur een email.

Kosten voor de buitenkokers Het inschrijfgeld voor de buitenkokers is vastgesteld op € 25,00 (inclusief BTW). indien u gebruik wilt maken van een stroom dan betaald u 5 euro extra. Inschrijven kan door een email te sturen naar info@parkbredelaar.nl.

U kunt een plek op de cookout reserveren door een email te sturen met uw contactgegevens en een omschrijving van gerechten te sturen naar info@parkbredelaar.nl. u ontvangt dan van ons een factuur met het verzoek om deze vooraf per bank te betalen. Zodra het geld is ontvangen is uw reservering definitief.

Eten en drinken voor de Buitenkokers Kraamhouders krijgen per inschrijving of standplaats 5 muntjes waarmee gratis koffie/thee en limonade kan worden gehaald. Overige dranken en lunch worden niet gratis verstrekt en dient u zelf te verzorgen. Uiteraard kunt u ook (tegen betaling) gebruik maken van de proeverijen in het park.


Karte

Start/Ziel tauschen


Benutzer-Kommentare

Es gibt noch keine Benutzer-Kommentare.
Bitte registrieren Sie sich oder Sie sich ein, um einen Kommentar abzugeben.