Canyoning και διακοπές στη Σαμοθράκη!

Canyoning και διακοπές στη Σαμοθράκη!

400   0   2   0   0   0
Kommentare (0)
Veranstalter bewerten
Kalender
Canyoning και διακοπές στη Σαμοθράκη!

Unterkategorie - Rund um Sport

Details

Adresse
Σαμοθράκη

Datum

Datum
31 Juli, 2017
Start
10.00
Ende
18.00
Datum
10 August, 2017
Start
10.00
Ende
18.00

Canyoning και διακοπές στη Σαμοθράκη!

Η Olympus Gravity σε συνεργασία με το Canyoning-Caving διοργανώνουν ένα δεκαήμερο καταβάσεων στο μοναδικό νησί!

Η Σαμοθράκη λόγω του ανάγλυφου και της μορφολογίας του ορεινού όγκου της, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον από πλευράς canyoning. Αμέτρητες πηγές περιμετρικά του βουνού τροφοδοτούν με νερό μοναδικά φαράγγια τα οποία κρύβουν στο εσωτερικό τους εντυπωσιακούς καταρράκτες. Με άλλα λόγια μιλάμε για ένα παράδεισο του canyoning!

Τα χαρακτηριστικά των φαραγγιών του νησιού είναι τα εξής: - Πρόκειται για ανοιχτά φαράγγια - Έχουνε στην πλειοψηφία τους νερό όλο το χρόνο. - Έχουνε κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά - Γενικά χρειάζονται πεζοπορία για την πρόσβαση - Πολλά από τα φαράγγια δομούνται πάνω σε ηφαιστειογενή πετρώματα, όπως είναι ο γρανίτης.

Η άφιξη μας στο νησί είναι τη Δευτέρα 31 Ιουλίου. Ανασύνταξη, τακτοποίηση στο camping ή σε δωμάτια στα Θέρμα και ενημέρωση για το πρόγραμμα και τα φαράγγια που θα γίνουν οι καταβάσεις. Πρόγραμμα καταβάσεων: Τρίτη 01/08: Κατάβαση Φονιά, Β μέρος Ο Φονιάς είναι ένα από τα ωραιότερα φαράγγια στην Ελλάδα, αποζημιώνει αυτόν που θα το διασχίσει. Εμείς θα κατεβούμε για εισαγωγή το δεύτερο κομμάτι του, από τον καταρράκτη της Κλείδωσης και κάτω. Σ αυτό το κομμάτι βρίσκονται και οι περισσότεροι καταρράκτες με 14 τεχνικές καταβάσεις και όμορφες βάθρες. Χρειάζεται 1 ώρα και 15 λεπτά για την πρόσβαση σε μονοπάτι, ενώ για την κατάβαση 4 ώρες. Έχει το περισσότερο νερό από τα άλλα φαράγγια του νησιού.

Τετάρτη 02/08: Κατάβαση Καραγιαννάκη Ο Καραγγιανάκης θα είναι το δεύτερο φαράγγι που θα διασχίσουμε. Βρίσκεται στη νότια και άγρια πλευρά του νησιού. Η πεζοπορία με ελάχιστη βλάστηση και ιδιαίτερη ομορφιά δίνει διαφορετικές εικόνες από τη δασωμένη βόρεια πλευρά. Αρκετά διασκεδαστικό αφού έχει πολλά άλματα στις μεγάλες βάθρες του. Χρειάζεται 1.30 ώρα πεζοπορία για την πρόσβαση, ενώ η κατάβαση διαρκεί 4 ώρες περίπου. Υλικό από την περσυνή κατάβαση: http://canyoning-caving.blogspot.gr/2016/08/2016.html

Πέμπτη 03/08: Μέρα ξεκούρασης και διακοπών!

Παρασκευή 04/08: Κατάβαση Τσιβδογιάννη Το φαράγγι του Τσιβδογιάννη γειτονεύει με αυτό της Γριάς και βρίσκεται πολύ κοντά στα Θέρμα. Κατάλληλο για ολοκλήρωση της εισαγωγής στα φαράγγια του νησιού. Θα συναντήσουμε 15 καταρράκτες και θα χρειαστούμε 5 ώρες για τη διάσχισή του, καθώς και μία ώρα πεζοπορία για την προσέγγιση.

Σάββατο 05/08: Κατάβαση Φονιά, Β μέρος Ο Φονιάς είναι ένα από τα ωραιότερα φαράγγια στην Ελλάδα. Μεγάλο σε μήκος, αποζημιώνει αυτόν που θα το διασχίσει. Εμείς θα διασχίσουμε το δεύτερο κομμάτι του, από τον καταρράκτη της Κλείδωσης και κάτω. Σ αυτό το κομμάτι βρίσκονται και οι περισσότεροι καταρράκτες με 14 τεχνικές καταβάσεις και όμορφες βάθρες. Χρειάζεται 1 ώρα και 15 λεπτά για την πρόσβαση σε μονοπάτι, ενώ για την κατάβαση 4 ώρες. Έχει το περισσότερο νερό από τα άλλα φαράγγια του νησιού.

Κυριακή 06/08: Ημέρα ξεκούρασης και διακοπών Ανασύνταξη της δεύτερης ομάδας και ενημέρωση για τα φαράγγια του Β επιπέδου.

Δευτέρα 07/08: Κατάβαση Γριάς Βάθρας Η Γριά Βάθρα περνάει δίπλα από τα Θέρμα και είναι αρκετά διάσημο φαράγγι. Μικρότερη σε μήκος από το Φονιά, έχει μεγάλες νεροτσουλήθρες στην αρχή της, 15 τεχνικές καταβάσεις και μοναδική θέα προς τη θάλασσα σε πολλά σημεία. Χρειάζεται 2.30 ώρες για πρόσβαση, συνεπώς και καλή φυσική κατάσταση, καθώς και 6 ώρες για την κατάβαση.

Τρίτη 08/08: Κατάβαση Φονιά, Α μέρος Πρόκειται για το πάνω κομμάτι του Φονιά, από τη θέση Καρυές στα 700 μέτρα υψόμετρο μέχρι τον εντυπωσιακό καταρράκτη της Κλείδωσης! Πολλές νεροτσουλήθρες στην αρχή της κατάβασης και έναν 40μετρο καταρράκτη να ακολουθεί. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε όμορφες βάθρες με αρκετά jump, τοπία μοναδικής ομορφιάς πάνω σε γρανιτένια πετρώματα. Η κατάβαση ολοκληρώνετε με τον καταρράκτη της Κλείδωσης, η κατάβαση του οποίου αποτελεί μοναδική εμπερία! Επιστροφή σε 1:15 στα αμάξια από μονοπάτι.

Τετάρτη 09/08: Ημέρα ξεκούρασης και διακοπών

Πέμπτη 10/08: Κατάβαση-εξερεύνηση Άγγιστρου Μεγάλο φαράγγι στην ανατολική πλευρά του νησιού. Παρουσιάζει μεγάλους και επικλινής καταρράκτες. Ανοιγμένο και αυτό σε γρανίτη έχει καλή ποσότητα νερού και του καλοκαιρινούς μήνες.

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών!

Από εσάς χρειάζονται: Πάνω απ' όλα διάθεση για εξερεύνηση και πεζοπορία στο βουνό, στοιχειώδη γνώση κολύμβησης , να μην υπάρχει θέμα υψοφοβίας-ακροφοβίας.

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας: Μαγιό, πετσέτα, στεγνά ρούχα για μετά το φαράγγι, δεύτερο ζευγάρι παπούτσια που θα χρησιμοποιήσετε μέσα στο φαράγγι (κατά προτίμηση να προστατεύουν τον αστράγαλο), κάτι φαγώσιμο για τη δραστηριότητα του canyoning, νερό.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Συντονισμός εξορμήσεων και υπεύθυνοι καταβάσεων: Νίκος Αλέξης Μυλώσης 6948066798 Αριστείδης Ζάχαρης 6977614112 Διοργάνωση Olympus Gravity


Karte

Start/Ziel tauschen


Benutzer-Kommentare

Es gibt noch keine Benutzer-Kommentare.
Bitte registrieren Sie sich oder Sie sich ein, um einen Kommentar abzugeben.