Hersenziektes bij de Hond

Hersenziektes bij de Hond

69   0   2   0   0   0
Kommentare (0)
Veranstalter bewerten
Kalender
Hersenziektes bij de Hond

Unterkategorie - Rund um Dein Tier

Tierart

Details

Adresse
Martin Gaus Academie, Bronsweg 11A, 8211AL, Lelystad, Netherlands

Datum

Datum
03 Februar, 2018
Start
10.00
Ende
16.00

Hersenziektes bij de Hond

Seminar Hersenenziektes bij de hond door Dr. Paul Mandigers op zaterdag 3 februari 2018

Geestelijke aandoeningen bij honden uiten zich vaak door afwijkend gedrag. Als kynologisch gedragstherapeut of – instructeur lever je een toegevoegde waarde als je dergelijke aandoeningen in een vroeg stadium kunt herkennen en de klant hierover kunt informeren. Door de hond tijdig onder behandeling te laten stellen is de kans op succesvol herstel immers groter dan in een later stadium.

Bij honden komen diverse degeneratieve en infectieuze ziektes van de hersenen voor. Aan de hand van videomateriaal worden de meest bekende degeneratieve ziektes van hondenhersenen besproken en kritisch tegen het licht gehouden. Voorbeelden hiervan zijn onder andere hersenatrofie bij dementie van de hond, lipofuscinoses en cerebrale atrofie.

Tijdens dit seminar wordt dieper ingegaan op: · het klinisch beeld van een dergelijke ziekte · de consequenties voor de hond · de consequenties voor de fokkerij · de mogelijke behandelmethoden

Naast deze geestelijke aandoeningen worden ook infectieuze en niet infectieuze ziektes zoals rabiës, distemper, panleukopenie en de vele immuungemedieerde ziektes besproken.

Een zeer interessant en interactief programma waarbij de vele aandoeningen levendig zullen besproken worden.

Over Dr. Paul Mandigers

Dr. Paul Mandigers is specialist Interne Geneeskunde en Europees Veterinair Specialist Neurologie. Vanaf zijn specialisatie is hij deeltijd werkzaam als specialist in de praktijk en deeltijd bij de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren. Hij is sinds 2012 hoofd/coördinator neurologie en opleider in de veterinaire neurologie.

Prijs: €145,- ex BTW, incl. koffie/thee/lunch, lesmateriaal en certificaat.


Karte

Start/Ziel tauschen


Benutzer-Kommentare

Es gibt noch keine Benutzer-Kommentare.
Bitte registrieren Sie sich oder Sie sich ein, um einen Kommentar abzugeben.