Lezing Emoties bij Honden

Lezing Emoties bij Honden

55   0   2   0   0   0
Kommentare (0)
Veranstalter bewerten
Kalender
Lezing Emoties bij Honden

Unterkategorie - Rund um Dein Tier

Tierart

Details

Adresse
Martin Gaus Academie, Bronsweg 11A, 8211AL, Lelystad, Netherlands

Datum

Datum
27 September, 2017
Start
13.00
Ende
16.00

Lezing Emoties bij Honden

In deze lezing wordt aan de hand van de zeven hersensystemen die Panksepp onderscheidt - SEEKING, FEAR, RAGE, CARE, GRIEF, LUST en PLAY – besproken wat het onderzoek van Panksepp en ander recent onderzoek voor nieuwe inzichten oplevert over het gedrag van onze honden:

- Wat zijn de verschillen met wat er vroeger (en nog) in de wetenschap en daarbuiten werd gezegd over emoties en expressie van emoties, zoals bijvoorbeeld agressie en angst? - Welke rol spelen emoties bij leerprocessen? - Waardoor worden emoties opgeroepen? - Is er een wisselwerking tussen emoties van mensen en dieren? - Nemen dieren emoties over? - Wat betekenen de nieuwe inzichten voor de manier waarop we onze honden opvoeden, trainen en begeleiden in de dagelijkse praktijk?

Ook de vragen en praktische problemen die de focus op de emoties van onze honden oproept, komen aan de orde:

- Wat zijn de voor- en nadelen van Panksepps indeling in emotionele hersensystemen voor het werken met honden in de praktijk? - Hoe zit dat nou met dat antropomorfiseren? Kunnen we de emoties van dieren met die van mensen vergelijken? Wat zijn de overeenkomsten, wat de verschillen? - Kunnen wij de emoties bij onze honden wel goed herkennen en op waarde schatten? Hoe doen we dat? - Wat zijn de gevaren en valkuilen van een focus op de emoties van onze honden? En hoe kunnen we daarmee omgaan? - Kunnen wij de emoties van honden wel beïnvloeden en zelfs sturen? En hoe zouden we dat dan moeten doen?

Deze lezing, welke gegeven wordt door Elian Hattinga vormt de basis voor de Workshop ‘Emoties bij Honden’, waar deze theorie in de praktijk zal worden gebracht.

Over Elian Hattinga van ‘t Sant

Elian deelt haar (wetenschappelijke) kennis die zij vanuit haar achtergrond als diergedragsdeskundige (postgraduate diploma Toegepast Diergedrag, Katholieke Hogeschool St. Lieven in België) en als historicus (Universiteit Utrecht) heeft opgedaan en maakt deze kennis graag toegankelijk voor een groter publiek. Zij hoopt daarmee meer inzicht en begrip te kweken voor het gedrag van honden, om zo hun welzijn te helpen verbeteren. Elian is co-auteur van het boek ‘En toch is het een lieve hond’ en heeft zo’n 150 artikelen voor verschillende vakbladen geschreven.

Toegekende nascholingspunten:

NVGH: 3 SPPD: 3

Kosten: €65,- excl. BTW, incl koffie/thee en certificaat


Karte

Start/Ziel tauschen


Benutzer-Kommentare

Es gibt noch keine Benutzer-Kommentare.
Bitte registrieren Sie sich oder Sie sich ein, um einen Kommentar abzugeben.