Module 1: basiskennis Konijnen

Module 1: basiskennis Konijnen

62   0   2   0   0   0
Kommentare (0)
Veranstalter bewerten
Kalender
Module 1: basiskennis Konijnen

Unterkategorie - Rund um Dein Tier

Tierart

Details

Adresse
Martin Gaus Academie, Bronsweg 11A, 8211AL, Lelystad, Netherlands

Datum

Datum
28 September, 2017
Start
10.00
Ende
16.00

Module 1: basiskennis Konijnen

Wilt u hobbymatig of beroepsmatig aan de slag met konijnen? Of wilt u uw bestaande kennis over deze dieren uitbreiden? Dan is de opleiding tot konijnendeskundige een absolute aanrader!

Voor wie is deze opleiding bedoeld? Voor iedereen die met konijnen werkt of wil gaan werken, zoals dierenartsassistentes en medewerkers van een opvang. Of dit nu vrijwillig of beroepsmatig is. Maar ook voor wie zelf konijnen als huisdier heeft en meer kennis wil opdoen. Kortom, voor iedere konijnenliefhebber. Konijnen worden de laatste jaren steeds populairder om als huisdier te houden en daarmee groeit ook de vraag naar kennis over deze dieren. Er is niet alleen meer vraag naar informatie over het gedrag, de verzorging en basisbehoeftes van het konijn. Ook steeds meer mensen ontdekken hoe leuk konijnen zijn en hoeveel je ze kunt leren.

Opbouw opleiding Uitgangspunt van de opleiding is het boek ‘High Five met je konijn’ van Bernice Muntz. De opleiding is zeer praktijkgericht en de behandelde theorie wordt iedere module in de praktijk geoefend.

De opleiding bestaat uit drie modules van ieder twee lesdagen: Module 1: Basiskennis konijnen Module 2: Verdieping konijnenkennis Module 3: Konijnengedrag- en training in de praktijk

Na het bijwonen van iedere module ontvangen de deelnemers een certificaat. Na het behalen van drie certificaten heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan het examen. Als u dit met goed gevolg aflegt, mag u zichzelf met recht Konijnendeskundige noemen.

De modules zijn los van elkaar te volgen. Afhankelijk van uw achtergrondkennis is het echter wel aan te raden om de modules in oplopende volgorde te volgen. De lesstof is op MBO/HBO niveau. Houdt u per lesdag rekening met een aantal uren zelfstudie/huiswerkopdrachten.

De lessen worden verzorgd door Bernice Muntz. Zij is één van Nederland bekendste dierentrainers. En auteur van de boeken ‘High Five met je konijn’ en ‘Het gelukkige konijn’. Ze heeft jarenlange ervaring als konijnengedragstherapeute en geeft zowel nationaal als internationaal cursussen, lezingen en workshops over konijnengedrag en training in de breedste zin van het woord. Bernice is tevens gedragstherapeut voor honden en heeft jarenlang een eigen hondenschool gehad. De laatste jaren is ze zich gaan richten op konijnengedrag en –training. Zij is gecertificeerd SATS-trainer en werkt met allerlei soorten dieren zoals otters, dassen, kaaimannen, kippen, cavia’s, honden en katten. Meer informatie over Bernice Muntz

Module 1: Basiskennis konijnen

Om andere konijneneigenaren te kunnen adviseren is het onmisbaar om zelf een gedegen hoeveelheid kennis te hebben. Daarom kenmerkt deze module zich, ten opzichte van de overige twee modules, door de nodige theorie. Onderwerpen die tijdens deze module aan de orde komen:

Herkomst van het konijn en de ontwikkeling tot gezelschapsdier Gedrag en communicatie Lichaamsbouw Konijnenrassen en hun specifieke eigenschappen Huisvesting Socialisatie Voeding Verzorging Lichaamstaal


Karte

Start/Ziel tauschen


Benutzer-Kommentare

Es gibt noch keine Benutzer-Kommentare.
Bitte registrieren Sie sich oder Sie sich ein, um einen Kommentar abzugeben.