Workshop Achteroverbuigingen

Workshop Achteroverbuigingen

96   0   2   0   0   0
Kommentare (0)
Veranstalter bewerten
Kalender

Unterkategorie - Rund um Sport

Details

Adresse
Yogastudio Yoga Gives More, Sportlaan 2,, 9203 NW, Drachten, Netherlands

Datum

Datum
19 November, 2017
Start
12.00
Ende
14.00

Workshop Achteroverbuigingen

Workshop Achteroverbuigingen

Een goede achteroverbuiging maken, het ziet er vaak mooi uit, maar is lang niet zo eenvoudig om 'even' te doen. Het vraagt ook aardig wat oefening en een goede voorbereiding want er komt vrij veel bij kijken. Niet alleen flexibiliteit van de rug en de romp, maar ook van bijvoorbeeld de benen en de schouders.

In deze workshop gaan we uitgebreid aandacht besteden aan verschillende aspecten om een goede en verantwoorde achteroverbuiging te kunnen maken. Een groot deel van de workshop is toegewijd aan de juiste stretches die hier aan bijdragen.

Waarom achteroverbuigingen?

We buigen achterover om onze wervelkolom soepel en gezond te houden. Naarmate we ouder worden, wordt de wervelkolom stijver en zakken de wervels meer in. Dit is de reden waarom jonge mensen vaak weinig moeite hebben met achter overbuigingen. Vaak krijgen mensen last van hun onderrug bij de achteroverbuigingen. Dit heeft onder meer te maken met de stijfheid van de midden- en bovenrug, waar de achter overbuiging vandaan moet komen, maar ook met slapte/spanning van de onderrug of het verkeerd uitvoeren van de achteroverbuigingen.

Ook als de borstspieren stijf zijn, je de schouders niet goed in de rug kunt krijgen, is het niet makkelijk om achteroverbuigingen uit te voeren, simpelweg omdat de borst niet voldoende geopend kan worden. En dan hebben we het nog niets eens gehad over de iliopsoas, de heup-lendespier: een samenvoeging van twee spieren die vanaf de twaalfde borstwervel naar het bovendijbeen lopen. Deze spier is bij de meesten van ons stijf en kort. Dit kan onderrugklachten veroorzaken, maar als deze spier kort is, is het ook lastig om het lies- en bekkengebied goed te openen. En die opening is ook nodig bij de achteroverbuigingen.

Tot zover het fysieke verhaal van de achteroverbuigingen. Er is ook nog zoiets als een energetisch verhaal. Waar vooroverbuigingen rust brengen aan het zenuwstelsel, werken achteroverbuigingen activerend.

Bij achteroverbuigingen open je de borst en daarmee het hart- en het keelgebied. Die gebieden zijn we geneigd erg vast te houden. Liever stoppen we ons, onze emoties, onze kwetsbaarheid, ons hart weg. Weg van onszelf en weg van de buitenwereld. We trekken de schouders op en naar voren, houden het hoofd licht voorover gebogen in plaats van dat we met vertrouwen, open en kwetsbaar, de wereld in kijken. Niet voor niets hebben sommige mensen weerstand tegen de achteroverbuigingen. Ze kunnen ons hart en onze keel daadwerkelijk openen.

Voor wie?

Voor iedereen die het interessant vind en meer wil weten, je krijgt veel informatie en oefeningen voor een betere/soepelere rug, schouders, borst en hart- en het keelgebied.

Moet je lenig/flexibel zijn?

Nee

Wanneer? 19 november van 12.00-14.00

Waar : Sportlaan 2, Drachten

Kosten: €15,- betaling voor 15 november en anders €20,-

Opgave via info@yogagivesmore.nl


Karte

Start/Ziel tauschen


Benutzer-Kommentare

Es gibt noch keine Benutzer-Kommentare.
Bitte registrieren Sie sich oder Sie sich ein, um einen Kommentar abzugeben.