Workshop EHBO bij Honden

Workshop EHBO bij Honden

54   0   2   0   0   0
Kommentare (0)
Veranstalter bewerten
Kalender
Workshop EHBO bij Honden

Unterkategorie - Rund um Dein Tier

Tierart

Details

Adresse
Martin Gaus Academie, Bronsweg 11A, 8211AL, Lelystad, Netherlands

Datum

Datum
19 Oktober, 2017
Start
10.00
Ende
16.00
Datum
20 Oktober, 2017
Start
10.00
Ende
16.00

Workshop EHBO bij Honden

Workshop 'EHBO bij honden'

Een ongeluk zit in een klein hoekje ... Als dierverzorger, instructeur of gewone hondenliefhebber krijgt u misschien wel eens te maken met situaties waarbij u een hond eerste hulp moet verlenen. Natuurlijk hoopt u dat dit nooit gebeurt, maar als het gebeurt is het wel fijn om te weten wat u moet doen.

Eerste hulp bieden bij ongevallen is bedoeld om het leven van een hond te redden, zijn lijden te verlichten, de pijn te verzachten en/of te voorkomen dat de verwonding erger wordt. Bovendien moet u ervoor zorgen dat het dier zo snel mogelijk en veilig naar een kliniek vervoerd kan worden (indien nodig) zonder dat u uzelf of het dier in gevaar brengt.

Theorie én praktijk! Deze workshop EHBO bij honden verstrekt u alle informatie die u dient te weten met betrekking tot de basis gezondheidszorg, zoals kennelhoest, kreupelheden, oor- en oogontstekingen, het acuut verzorgen van (bijt)wonden, diarree/braken, gif/vergiftigingen, teken verwijderen, gevaren voor pups en jonge honden, enz. Er wordt veel aandacht besteed aan praktijkoefeningen. Zo oefent u tijdens deze dag met het aanleggen van verschillende verbanden. Dit oefent u op meegebrachte honden van medecursisten en de docent. Nog belangrijker is dat u dankzij onze Lotus pop/hond Diesel ook daadwerkelijk kunt oefenen op het beademen, reanimeren en het voelen van de hartslag. Ook is het mogelijk om te kijken of er achter in de bek een obstructie is, door de tong voor een deel naar buiten te trekken.

Deze tweedaagse workshop EHBO bij honden wordt verzorgd door mw. Tynke de Winkel.

De SPPD kent 0 nascholingspunten toe aan deze workshop. De APDT kent 40 punten toe aan aan deze workshop.


Karte

Start/Ziel tauschen


Benutzer-Kommentare

Es gibt noch keine Benutzer-Kommentare.
Bitte registrieren Sie sich oder Sie sich ein, um einen Kommentar abzugeben.